Victoria

Viktorie

Žánr
Drama, Historický, Romantický, Životopisný
Roky vysílání
2016 - dosud
Obsah
Britský seriál o mladičké královně Viktorii. Sledujeme její osudy od nástupu na trůn, kdy jí bylo pouhých 18 let, průběh její vlády, sňatek s princem Albertem a výchovu jejich dětí.
Titulky pro vás překládají
Clear, Cmacuba, zuzana.mrak

Victoria - existovali lord Alfréd a pan Drummond?

Po šesti epizodách horlivého očekávání a letmých pohledů se fanoušci konečně dočkali, a lord Alfréd a pan Drummond si při západu slunce ve Skotsku pohlédli do očí a políbili se. Existovali tito dva skutečně?

Ano. Obě tyto postavy představují skutečné historické osoby.
Lord Alfréd Paget, kterého hraje Jordan Waller, byl důstojníkem britské královské domácnosti a sloužil přímo královně Viktorii. Edward Drummond, kterého hraje Leo Suter, byl sekretářem ministerského předsedy Roberta Peela. O tom, zda spolu měli skutečně romantický vztah, však žádné záznamy nejsou. Nicméně fakt, že se do televizního dramatu dostalo téma s gayskou tématikou, sklidil mnoho ohlasů a „drumfred“ má silnou fanouškovskou základnu.

Autorka seriálu Daisy Goodwinová se nechala slyšet, že při psaní osudů některých hrdinů byla více či méně kreativní. A je tomu tak i v případě těchto dvou. Jak sama řekla: „Některé lidé tím možná vytočím, ale i kdyby k tomu skutečně došlo, nikdo by o tom vlastně nevěděl.“ 

Náklonnost k osobě stejného pohlaví byla v tu dobu protizákonná. Můžeme tak jen doufat, že jim štěstí popřeje alespoň v seriálu. Samozřejmě nesmíme zapomínat na skutečnost, že i přes několik kreativních dokreslení, se seriál drží skutečných historických pramenů.

Galerie (3)

Komentáře (0)

Pro možnost přidat komentář se musíte přihlásit