Victoria

Viktorie

Žánr
Drama, Historický, Romantický, Životopisný
Roky vysílání
2016 - dosud
Obsah
Britský seriál o mladičké královně Viktorii. Sledujeme její osudy od nástupu na trůn, kdy jí bylo pouhých 18 let, průběh její vlády, sňatek s princem Albertem a výchovu jejich dětí.
Titulky pro vás překládají
Clear, Cmacuba, zuzana.mrak

Victoria - co nás čeká v 3. sérii

Na co se můžeme těšit v další sérii? A zda se autorka drží skutečnosti? To a mnoho dalšího se dočtete v následujícím článku, který se drží rozhovoru s autorkou seriálu Daisy Goodwinovou.

Královnu Viktorii i v nadcházející sérii ztvární opět Jenna Colemanová, které bude po boku stát Tom Hughes coby princ Albert. Zřejmě nás ale čeká vypjatá situace mezi manželi, neboť Viktorie bude znepokojená skutečností, že ji princ neustále přivádí do jiného stavu. Autorka Daisy Goodwinová prozradila, že se královna zřejmě i uchýlí k odmítání manželských povinností ve snaze vyhnout se dalšímu dítěti. Zda to tak skutečně bylo, zatím podrobně zkoumá v historických pramenech. V jednom z Albertových dopisů je dokonce jeho obava, že Viktorie se stává každým těhotenstvím trochu bláznivější. K tomu také jistě přispěl fakt, že se tvrdilo, že v jejich rodině byly sklony k šílenství dědičné. Tak jako tak je zřejmé, že z každého dalšího těhotenství měl větší radost Albert, než sama Viktorie. I když je Goodwinová přesvědčená, že Viktorie Alberta hluboce milovala, a stále se mu tak nějak trochu snažila vynahradit fakt, že on sám nebude nikdy králem.

S dosud posledním záběrem seriálu jsme viděli pár se třemi dětmi. Goodwinová v rozhovoru prozradila, že o Vánočních svátcích budou mít dětí již pět. Viktorie měla celkem devět dětí, z toho prvních šest po sobě vždy s odstupem nejdéle dvou let. I když je podle některých jejích záznamů z deníků zřejmé, že své děti příliš v lásce neměla, Goodwinová si myslí, že pravda je zcela jiná. Dle jejích slov děti milovala a nenáviděla tu ztrátu své důstojnosti a volnosti. Neboť od prvního porodu na ni bylo pohlíženo jako nástroj k výrobě potomků, nikoliv na hrdou a chytrou vladařku.

Máme se tedy rozhodně na co těšit. Řešit se nebude pouze rodina, ale také politika, neboť Anglie má před sebou jedno z nejnáročnějších období, a tím je revoluce v Evropě roce 1848.

A čeká nás nějaké překvapení v podobě zmrtvýchvstání lorda M.? Na to si prý budeme muset počkat, ale vzhledem k jeho vážné nemoci je to dost nepravděpodobné. I když… pokud se nad tím zamyslíme, v seriálu nebylo vidět, zda skutečně zemřel a jak dodala Goodwinová: „Nikdy neříkej nikdy.“

Jak seriál skončí? To je zatím opravdu ve hvězdách. Sama Goodwinová ale připustila, že seriál bez Alberta zřejmě nebude pokračovat. Princ Albert zemřel v roce 1861.

Ale to ještě daleko, nyní se blíží Vánoční speciál, který bude dvouhodinový a dle autorky to bude speciální laskonka pro diváky. Máme se těšit na sníh, led, dramatickou záchranu, návrh k sňatku a také trochu risk a smrtelné nebezpečí, i když v duchu Vánoc nás snad žádná velká ztráta nečeká.

A pokud vás zajímá, jak Daisy Goodwinový vypadá, na snímku se na ni můžete podívat. Zahrála si manželku vévody ze Sussexu, Lady Cecilii Underwood, jež získala titul vévodkyně z Inverness.

Galerie (1)

Komentáře (0)

Pro možnost přidat komentář se musíte přihlásit