The Strain

Agresivní virus

Žánr
Akční, Horor, Sci-fi, Upírský
Roky vysílání
2013 - 2017
Obsah
Americký hororový upíří seriál založený na knižní sérii od autorů Guillermo del Tora a Chucka Hogana. Doktor Ephraim Goodweather z Centra pro kontrolu nemocí v New Yorku řeší záhadnou nákazu cestujících v letadle z Berlína. On i jeho tým ze CDC se stanou svědky nebezpečné epidemie, jejíž kořeny sahají až do dávných věků.
Titulky pro vás překládají
Bac, Clear

Seriál The Strain po čtyřech sériích skončí

V úterý kabelová stanice FX oznámila, že obnovuje upíří drama Agresivní virus pro 4. sérii, která však bude zároveň poslední sérií tohoto seriálu a bude se vysílat v létě 2017. Jaký bude počet epizod zatím oznámeno nebylo.

Seriál z pera Guillerma del Tora, Carltona Cuse a Chucka Hogana, která vychází z knižní trilogie Tora a Hogana. Ještě předtím, než seriál v roce 2014 spatřil světlo světa, sdělil Cuse reportérům svůj plán, že první série by měla pokrýt první knihu a poslední dvě knihy by mohly pokrýt každá jednu sérii, nebo být rozděleny do více sérií. Cuse také tisku řekl, že tvůrci seriálu plánují buď tři nebo pět sérií. "Jsme ve stádiu, kdy se snažíme kreativně zjistit, kolik dalších epizod ještě můžeme mít, řekl Cuse. Současně se Cuse představí poprvé v roli režiséra v plánované finálové epizodě 3. série.

Při oznámení poslední série Cuse řekl: „Je opravdu zábavné pracovat pro stanici FX, kde je kreativní záměr vždy na prvním místě. Náš původní plán byl, že by byl příběh vysílán tři roky. Ale jakmile jsme ho začali vyprávět, rozrůstal se stále víc a víc. Poté, co jsme dokončili scénář ke třetí sérii, Guillermo, Chuck a já jsme nabyli pocitu, že nejlepší verzí bude napsat ještě jednu sérii. Máme fantastický plán pro vzrušující sérii s vyvrcholením. Jsme neskonale vděční stanici FX za podporu našich plánů a že nám dovolí zakončit seriál v tu pravou chvíli.

Seriál se stal posledním z vysílaných na stanici FX, který má oznámený svůj konec. Stanice nedávno oznámila, že se seriál Tyrant nevrátí po třech sériích a komedie Sex&Drugs&Rock&Roll byla po dvou sériích zrušena. Naopak seriály The Americans, American Crime Story, American Horror Story a Fargo budou pokračovat. A chystají se nové seriály Taboo, Legion a Feud.

„Upřímně děkujeme Carltonovi Cuseovi, Guillermo del Torovi a Chucku Hoganovi, celému jejich tvůrčímu týmu a stejně tak úžasnému hereckému obsazení za vzrušující série seriálu The Strain,“ prohlásil ředitel originální tvorby stanice FX Nick Grad. „Přestože jsme smutní, že seriál končí, zcela je podpoříme při tvorbě dramatického závěru 4. série.“

Jste smutní, že seriál po 4. sérii skončí, nebo si myslíte, že jsou čtyři série tohoto skvělého a napínavého seriálu tak akorát a v nejlepším se má skončit?

Komentáře (1)

Přidat komentář
  • Thomas

    Tak skončí v tom nejlepším období.Zbytečné prodlužování nemá smysl,už i sledovanost pokulhává.Ale stařík se starou partou bude chybět.

    Odpověď

Pro možnost přidat komentář se musíte přihlásit