Outlander

Cizinka

Žánr
Dobrodružný, Historický, Romantický
Roky vysílání
2014 - dosud
Obsah
Americký historicko-romantický seriál stanice Starz, natočený podle úspěšné knižní série Diany Gabaldon. Armádní sestra Claire Randallová, která ošetřovala vojáky ve 2. světové válce, se svým manželem Frankem vyjede do Skotska na druhé líbánky. Při jedné procházce je Claire záhadně uvržena o dvě století zpátky do roku 1743, kde se připlete do bojů mezi Skoty a Angličany na konci Jakobitského povstání.
Titulky pro vás překládají
barasaiko, efvendy, jeriska03

Outlander - ze zákulisí kostymérny

Za obrovským úspěchem seriálu Outlander stojí bezesporu velkolepá výprava, která mimo jiné zahrnuje autenticitu materiálů oděvů, doplňků, obuvi, ale také přesnost účesů, výzbroje, domů, kočárů a všeho ostatního, díky čemuž vše ladí jako jeden dokonalý celek. V dnešní fotogalerii se zaměříme na oblékání a podíváme se trochu za scénu.

Seriálovou dvorní kostýmní výtvarnicí je Terry Dresbachová, jejíž manžel Ronad D.Moor je exkluzivním producentem seriálu. Terry se také spojila s obchodním domem Saks na Páté Avenue v New Yorku a v jejich výloze byly některé šaty na jaře tohoto roku vystavené. Sama tvůrkyně prohlásila, že když viděla davy lidí, které se mačkaly u výloh a ptali se jeden přes druhého: „Co je to za šaty? Ty jsou krásné! Z jakého že je to seriálu?“, byla dojatá k slzám.

V Claire se vždy zrcadlí doba a postavení, ve kterém se právě nachází. I když období krátce po válce bylo plné nadějí, požadavky od producentů zněly jasně, šaty musí odpovídávat ponurému období, jak jej vídáme na starých černobílých fotografiích. Proto jsou Claiřiny a Frankovy svatební šaty ve vybledlých odstínech šedé a hnědé. Ale Claiřin rafinovaný klobouček rošťácky zkosený na jedné straně do čela značí odhodlání a naději v lepší zítřky. Jemná broskvová košilka, kterou má na sobě při jedné z posledních chvil s Frankem, má naznačovat jemnost a snahu o udržení romance, která se v nich skrývá. Oproti tomu svatební šaty, které na sobě Claire měla při svatbě s Jamiem, jsou zářivé a světlé, jak jen do doba dovolovala. Lesklé výšivky, které lámou světlo, jsou ručně zapracované tenké plátky slídy. Brože, pásky, vázanky, šátky, rukavice, šaty, kabáty, pláště, v každém kousku najdete kus historie a za každým kompletem mnohahodinovou­ práci.

Podle prvních fotografií se v druhé sérii nejen z pohledu výpravy máme rozhodně na co těšit a doufáme, že si nenecháte ujít další díl, který se vysílá již 16. dubna!

Galerie (23)

Komentáře (0)

Pro možnost přidat komentář se musíte přihlásit