Vaříme s Caputem
Herec Nick Sandow je také nadšený kuchař. Dle jeho slov za to vděčí své matce, pro kterou bylo vaření pro rodinu velmi důležité. „Od té doby, co mám děti, se snažím svým synům připravovat takové jídlo, jaké kdysi připravovala moje máma mně, když jsem vyrůstal. Rád bych, aby si kluci vychutnali naše rodinné recepty, a doufám, že jednoho dne je budou svým dětem vařit i oni,“ dodal.
A tady už máte recept na: Kuřecí maso s parmazánem podle Nicka Sandowa
Co budete potřebovat:
- 1/4 hrnku olivového oleje
- 3 hrnky strouhanky
- 1/2 hrnku petrželky (část nahrubo nasekanou, část na ozdobu)
- 1 hrnek nastouhaného parmazánu
- 3 vejce
- mořskou sůl
- mletý pepř
- 12 kuřecích plátků (naklepané)
- sklenici a půl oblíbené rajčatové omáčky
- mozzarellu (nakrájený na plátky)
Postup:
- v hlubokém talíři smícháme strouhanku s nasekanou petrželkou a parmazánem
- v misce rozmícháme vejce a přidáme sůl a pepř
- jednotlivé plátky masa obalujeme vždy nejdřív ve vejci a poté v parmazánové strouhance
- smažíme na olivovém oleji
- 1/3 hotových plátků naskládáme do menšího pekáčku, zalejeme rajčatovou omáčku a navrch poklademe plátky mozzarelly. Takto pokračujeme ve dvou vrstvách. Přiklopíme a dáme zapéct.
Dobrou chuť. :-)
Komentáře (0)