Les Revenants

Znovuzrozeni

Žánr
Drama, Mysteriózní
Roky vysílání
2012 - dosud
Obsah
Francouzský mysteriózní seriál z produkce Canal+ o horském městečku, kde se zničehonic začnou objevovat lidé, kteří před kratší či delší dobou zemřeli a chtějí se vrátit ke svým starým životům. Nikdo neví, kde se tam vzali, nikdo neví, jak se k nim chovat nebo co od nich čekat. A tím problémy nekončí.
Titulky pro vás překládají
Jolinar

Seriál Les Revenants vyhrál cenu Emmy!

Tento seriál někteří z vás znají a jistě mi dají za pravdu, že cena je naprosto zasloužená, a ty, kteří se ještě ke sledování neodhodlali, by toto ocenění mohlo ke zhlédnutí navnadit. Nevíte, co si pod názvem Les Revenants představit? Dočtete se to v článku.

Francouzský seriál Les Revenants z produkce televize Canal+ zaznamenal obrovský úspěch při udělování Mezinárodních cen Emmy. Tvůrci seriálu si odnesli sošku pro nejlepší seriálové drama.

Tento seriál někteří z vás znají a jistě mi dají za pravdu, že cena je naprosto zasloužená, a ty, kteří se ještě ke sledování neodhodlali, by toto ocenění mohlo ke zhlédnutí navnadit. Nevíte, co si pod názvem Les Revenants představit?

Děj Les Revenants je zasazen do francouzského horského městečka, kde si lidé pod obrovskou vodní přehradou spokojeně žijí své životy. Jedna událost však náhle změní život všem obyvatelům. Mezi nimi se totiž najednou začínají objevovat někteří jejich blízcí, kteří před mnoha lety nebo třeba i nedávno zemřeli. Odtud název seriálu – „Les Revenants“ by se dalo přeložit například jako „Ti, co se vrátili“ (ovšem tento výraz má ve francouzštině i význam “duch”, resp. „duchové“). Jak se tam ocitli? Proč zrovna oni? Co jsou doopravdy zač? A vrátili se už napořád? Jak se s tím společnost vyrovná? Mají to tajit? Lidé z města stejně jako diváci mají spoustu otázek, z nichž některé zůstanou nezodpovězeny, rozhodně je to ale seriál napínavý od začátku do konce.

U Les Revenants se nebudete bát, ale rozhodně vám bude běhat mráz po zádech. Je to temné, trochu děsivé, občas až šokující. Atmosféru neuvěřitelně podtrhuje dechberoucí hudba skotské skupiny Mogwai. Herecké výkony jsou velmi dobré, zejména bych ocenila výkon Jenny Thiam a Yary Pilartz jako sester Lény a Camille.

Les Revenants je seriálovou adaptací stejnojmenného filmu z roku 2004 od režiséra a scénáristy Robina Campilla. Seriál byl uveden na obrazovky Canal+ 26. listopadu 2012. Titulky k první řadě můžete stahovat ZDE. Co se týče řady druhé, ta se v lednu začne teprve natáčet, ale světlo světa by měla spatřit opět na podzim roku 2014.

Doufám, že se u ní spolu setkáme.

Komentáře (0)

Pro možnost přidat komentář se musíte přihlásit