Colony

Žánr
Akční, Drama, Postapokalyptický, Sci-fi
Roky vysílání
2016 - 2018
Obsah
Sci-fi seriál z dílny Carltona Cuse, tvůrce seriálů Lost a The Strain, v hlavních rolích s Joshem Hollowayem (Lost) a Sarah Wayne Callis (Prison Break, The Walking Dead) zasazený do blízké budoucnosti. Světový řád se změnil a rozdělil lidi na ty, kteří kolaborují s okupanty, a členy odboje. Sledujeme příběh americké rodiny, která při invazi přišla o jedno z dětí. Otec, Will Sullivan, je rozhodnutý, že ho získá zpět...
Titulky pro vás překládají
BigMarwin, Dracarys, zuzana.mrak

Titulky k Colony S02E09 - Tamam Shud

Will se bude muset rozhodnout, na jakou stranu se přikloní. Bude to odboj, ke kterému tíhne Katie a nebo okupanti, i když už teď ví, že jeho rodinu v této kolonii nečeká „žili šťastně až do smrti“?

A pokud vás zajímá, co přesně znamená tajemný název „Tamam Shud“, můžete si přečíst článek dole.

Příjemnou podívanou vám přejí jako vždy BigMarwin, Dracarys, LOYF a zuzana.mrak :-).

V roce 1948 se na pláži Somerton u města Adelaide v Austrálii našlo mrtvé tělo muže. Tělo muže středních let leželo s hlavou opřenou o příbřežní hráz a se zkříženýma nohama směřujícími k oceánu. Jedna nedotčená cigareta značky Kensitas muži poslušně držela za uchem, druhá, zpola vykouřená, spočívala na límci kabátu. Kapsy obsahovaly nepoužitý vlakový lístek druhé třídy z města k pobřeží Henley Beach, použitý autobusový lístek, rovný hliníkový americký hřeben, krabičku cigaret Army Club obsahující cigarety značky Kensitas a ze tří čtvrtin plnou krabičku zápalek. Muž byl oděn do bílé košile s kravatou, hnědých kalhot a bot. Policie zjistila, že šaty byly zbaveny našitých značek a muž u sebe neměl peněženku. V kalhotách muže byla objevena skrytá zašitá kapsa a v ní drobný útržek papíru se slovy „Tamam Shud“. Proto se případu také říká „Tamam Shud Case“. Tato fráze je v perštině a pochází z poslední stránky vzácné edice knihy The Rubaiyat of Omar Khayyam. „Tamam Shud“ znamená „ukončený“ nebo „skončený“. Okamžitě se rozběhlo celostátní hledání výtisku, ze kterého útržek pochází. Nedlouho poté se ozval muž, který tvrdil, že výtisk knihy našel na zadním sedadle svého nezamknutého auta. Na zadní straně chyběla fráze „Tamam Shud“ a mikroskopické testy prokázaly, že útržek v kapse mrtvého muže pochází právě z této knihy. Na konci nalezeného výtisku bylo objeveno 5 řádků velkých písmen zapsaných tužkou. Policie věří, že se jedná o šifru nebo kód.

Identita muže, příčina smrti, šifra v knize i význam fráze „Tamam Shud“ v kapse jeho kalhot, dodnes zůstávají nerozluštitelným tajemstvím.

Titulky (3)

Stáhnout všechny verze

Komentáře (5)

Přidat komentář

Pro možnost přidat komentář se musíte přihlásit