Titulky k Lucy

Dnes bychom se měli zaměřit na vážnější notu, protože dnešní svět si zasluhuje pozoroznost nás všech a hlavně nesmíme dopustit, aby náš nezájem k okolí vedl k destrukci společnosti, kterou známe a ve které žijeme. Jedním z nejzávažnějších problémů současnosti jsou bezpochyby drogy. A my bychom na vás dnes rádi apelovali…

NEBERTE DROGY!

A obzvlášť ne ty experimentální. Zpočátku se vám může zdát, že vás posilují. Že začínáte mít nadlidskou sílu. Že se vaše reflexy zbystřují. A že dokážete i to, co byste za normálních okolností nedokázali… Že jste skoro jako sám Bůh! Ovšem to je jen klam.

Drogy jsou špatné, áááno. Chemická reakce ve vašem těle pouze stimuluje váš mozek. Ten v tu chvíli začne fungovat na zcela jiné bázi a dokonce dokáže stimulovat svůj výkon mnohem více, než je jeho klasické 15% využití. Ale co by se mohlo stát, kdybyste dokázali využívat byť jen 40 % jeho výkonu? Mohli byste ovládat elektronické přístroje? Necítit žádné emoce? A kontrolovat základní fyzikální zákony? A co by se stalo, kdyby se využití potenciálu vašeho mozku (to neplatí pro všechny, samozřejmě ;-)) začalo blížit 100 %?

Možná ještě něco víc? Překvapivě není naše tělesná schránka na takovou možnost připravená. Nezbývalo by tedy než vyhledat odborníka na lidský mozek, který by možná dokázal tenhle raketový motor v naší umělohmotné karoserii nějak ukočírovat.

A přesně tohle se přihodilo Lucy…

Akční pecka se Scarlett Johnasonovou a s Morganem Freemanem pod režijní taktovkou Luca Bessona vás donutí zamyslet se nad tím, kde leží hranice takzvaného „božství“. A vážně potřebujeme věřit v něco, co je v podstatě skryté a nevyužité v každém z nás?

Titulky pro vás přeložil Bac a korekcí se ujal Araziel.

Titulky (9)

Stáhnout všechny verze

Komentáře (0)

Pro možnost přidat komentář se musíte přihlásit