Titulky k Hacksaw Ridge

Za hrdinství lze považovat mnoho činů, ale jen málo z nich je tak velkolepých, jako příběh vojína Desmonda Dosse, který ve 2. světové válce zachránil u Okinawy 75 mužů bez toho, aby se dotkl zbraně. O režii tohoto skvěle obsazeného strhujícího válečného dramatu se postaral Mel Gibson.

7. prosince 1941 Japonci napadli Pearl Harbor a tehdy třiadvacetiletý syn válečného veterána z 1. světové války Toma Dosse (Hugo Weaving) Desmond T. Doss (Andrew Garfield) narukoval k armádě, jelikož nechtěl nečinně přihlížet, jak jeho kamarádi ve válce umírají a on je doma v USA v bezpečí. Z hloubi svého přesvědčení a víry odmítal nosit jakoukoliv zbraň, což se samozřejmě nelíbilo jeho nadřízeným, kteří se ho z armády snažili vyhodit. Desmond se tak musel vypořádat ne jen s nimi, ale i se svými spolubojovníky, kteří ho měli za blázna a nechtěli, aby jim někdo beze zbraně kryl v bitvě záda. I přes všechen odpor a nevole ostatních se vycvičil jako zdravotník 307. pěšího pluku 77. pěší divize a v roce 1945 se vydal do první linie bitvy o Okinawu zcela neozbrojený. Rota seržanta Howella (Vince Vaugh) a kapitána Glovera (Sam Worthington), kde Doss sloužil, měla za úkol dobýt 120 metrů vysoký útes nazývaný Hacksaw Ridge. Když se však vojáci na útes vylezli, dostali se do těžké dělostřelecké, minometné a kulometné japonské palby. Všichni vojáci se rozhodli ustoupit, tedy až na vojína Dosse, který jako jediný nezraněný voják v tomto krvavém pekle zůstal, aby našel své zraněné spolubojovníky. Jednoho po druhém snášel ke kraji útesu a po laně je spouštěl dolů, aby je dostal do bezpečí. Během 12 hodin sám zachránil životy 75 mužů a toto je jeho příběh.

Titulky pro vás přeložil Bac. Sedí na všechny dostupné verze. Přečasy na další verze, které postupně časem vyjdou, budou doplněny. Hezkou zábavu, užijte si film.

Titulky (2)

Stáhnout všechny verze
  • cz HDCAM x264 AC3-TuttyFruity Stáhnout
  • cz DVDSCR.900MB.MkvCage, 1080p.BluRay.x264-SPARKS Stáhnout

Komentáře (2)

Přidat komentář

Pro možnost přidat komentář se musíte přihlásit