Victoria

Viktorie

Žánr
Drama, Historický, Romantický, Životopisný
Roky vysílání
2016 - dosud
Obsah
Britský seriál o mladičké královně Viktorii. Sledujeme její osudy od nástupu na trůn, kdy jí bylo pouhých 18 let, průběh její vlády, sňatek s princem Albertem a výchovu jejich dětí.
Titulky pro vás překládají
Clear, Cmacuba, zuzana.mrak

Jenna Coleman jako mladá královna Viktorie

Herečka Jenna Coleman po prvních odvysílaných dílech minisérie Victoria musela čelit kritice, že je na ztvárnění britské královny až příliš hezká. Na nejběžnějších obrazech, známým nejen všem školákům v Británii, je královna Viktorie zobrazována jako majestátní starší vdova oděna do černého. Ovšem tyto obrazy ukazují starší ženu a samozřejmě obrazy starších žen nemusí být vždy lichotivé. Jenna Coleman hraje královnu v době, kdy jí nebylo ještě ani dvacet let. Pokud se podíváme na obraz z královnina mládí, uvidíme mladou slečnu s rukama sepjatýma v klíně, dívající se do dáli. Na rozdíl od moderní doby museli dříve monarchové působit strojeně až upjatě. Je ovšem jisté, že mladá královna Viktorie byla dívka plná vášně, která inspirovala nejen svou zemi. To dokazuje také milostný dopis, který v roce 1839 napsal Viktorii princ Albert ještě před jejich sňatkem. V něm popisuje, jak jej mladá královna doslova uchvátila a naplnila jeho duši, že se do ní hluboce zamiloval a všechny jeho myšlenky zůstali u ní ve Windsoru a že ani v nejkrásnějších snech by ho nenapadlo, že by ho někdy mohlo potkat tolik lásky.

Na začátek vztahu mezi Viktorií a Albertem se můžete již brzy podívat ve třetím díle minisérie Victoria, k němuž právě dokončujeme korekci titulků.

Galerie (3)

Komentáře (0)

Pro možnost přidat komentář se musíte přihlásit