Celkem 3572 článků
u seriálu
Zobrazit

Seriál Les Revenants vyhrál cenu Emmy!

Tento seriál někteří z vás znají a jistě mi dají za pravdu, že cena je naprosto zasloužená, a ty, kteří se ještě ke sledování neodhodlali, by toto ocenění mohlo ke zhlédnutí navnadit. Nevíte, co si pod názvem Les Revenants představit? Dočtete se to v článku. Francouzský seriál Les Revenants z produkce televize Canal+ zaznamenal obrovský úspěch při udělování Mezinárodních cen Emmy. Tvůrci seriálu si odnesli sošku pro nejlepší seriálové drama. Tento seriál někteří z vás znají a jistě mi dají za pravdu, že cena je naprosto zasloužená, a ty, kteří se ještě ke sledování neodhodlali, by toto ocenění mohlo ke zhlédnutí navnadit. Nevíte, co si pod názvem Les Revenants představit? Děj Les Revenants je zasazen do francouzského horského městečka, kde si lidé pod obrovskou vodní přehradou spokojeně žijí své životy. Jedna událost však náhle změní život všem obyvatelům. Mezi nimi se totiž najednou začínají objevovat někteří jejich blízcí, kteří před mnoha lety nebo třeba i nedávno zemřeli. Odtud název seriálu – „Les Revenants“ by se dalo přeložit například jako „Ti, co se vrátili“ (ovšem tento výraz má ve francouzštině i význam “duch”, resp. „duchové“). Jak se tam ocitli? Proč zrovna oni? Co jsou doopravdy zač? A vrátili se už napořád? Jak se s tím společnost vyrovná? Mají to tajit? Lidé z města stejně jako diváci mají spoustu otázek, z nichž některé zůstanou nezodpovězeny, rozhodně je to ale seriál napínavý od začátku do konce. U Les Revenants se nebudete bát, ale rozhodně vám bude běhat mráz po zádech. Je to temné, trochu děsivé, občas až šokující. Atmosféru neuvěřitelně podtrhuje dechberoucí hudba skotské skupiny Mogwai. Herecké výkony jsou velmi dobré, zejména bych ocenila výkon Jenny Thiam a Yary Pilartz jako sester Lény a Camille. Les Revenants je seriálovou adaptací stejnojmenného filmu z roku 2004 od režiséra a scénáristy Robina Campilla. Seriál byl uveden na obrazovky Canal+ 26. listopadu 2012. Titulky k první řadě můžete stahovat ZDE. Co se týče řady druhé, ta se v lednu začne teprve natáčet, ale světlo světa by měla spatřit opět na podzim roku 2014. Doufám, že se u ní spolu setkáme.

Titulky k Almost Human S01E03 - Are You Receiving?

Dnes trochu později, ale přece. Je tu třetí díl Almost Human! Titulky přeložila klasická sestava Jolinar, mikefk a Miki226. O čem bude? Čeká nás stará dobrá americká policejní akce, kdy se kvůli několika rukojmím sesypou všichni poldové ve městě k jedné budově. Pak taky lekce robo-chirurgie a portugalštiny. Bude se vyjednávat i střílet. Zkrátka se podívejte, je to pecka :)

Titulky k Major Crimes S02E12 - Pick Your Poison

Až se na epizodu podíváte, dejte nám zpětnou vazbu. Napište, jak se vám titulky či samotná epizoda líbila. Neváhejte také v diskuzi pod titulky probrat dění v aktuálním díle. Problematický text, který vyzrazuje děj dopředu, důkladně označte příslušným tlačítkem SPOILER. Přejeme vám příjemnou zábavu při sledování.

Titulky k Getting On S01E01 - Born on the Fourth of July

Dnes vám představujeme nový satirický seriál z dílny americké kabelové stanice HBO s názvem Getting on, který vychází z oblíbeného stejnojmenného britského seriálu. Vypráví příběhy žen na nemocničním oddělení dlouhodobé péče. Pacientek, lékařek, ale především sester. Prostředí je náročné na psychiku. Jelikož je oddělení plné geriatrických pacientek, často se stane, že nějaká zemře. Ale pro diváka může být vtipné sledovat, jak sestra drží za ruku umírající, hraje si hru na mobilu a za chvíli si uvědomí, že za ruku drží mrtvolu… Místní primářka Jenna Jamesová je posedlá nejrůznějšími výzkumy a její současné zaujetí patří výkalům. Chtěla by rozšířit Bristolskou stupnici stolice ze 7 na 16 druhů. Kdo by přeci věřil, že existuje jen sedm druhů hoven? A podobných situací je seriál plný. Pokud unesete drsnější humor a často také smutné životní situace, zkuste ho a pak můžete napsat ostatním, jak se vám líbil. Začít můžete třeba krátkým videem pod článkem. :-) Titulky pro vás přeložily Clear a zuzana.mrak.

Titulky k Homeland S03E09 - One Last Thing

Titulky k devátému dílu pro vás jako obvykle přeložily Clear a Jolinar. Sedí na verzi ASAP, přečas jako obvykle zajistí badboy.majkl. V dnešním díle se bude snažit Saul a jeho tým dát dohromady Brodyho, kterého našli v Caracasu ve velmi špatném stavu. Bude to ale oříšek, jelikož Brody by místo odvykačky raději zemřel. Nevěří, že pro něj existuje cesta ven. Dokáže ho Carrie přesvědčit? Hezky se bavte! :-)

Titulky k King & Maxwell S01E10 - Pandora's Box

Dnešním dílem se nám uzavírá kapitola nad seriálem King and Maxwell, jelikož je dílem posledním a seriál druhou sérii nedostane. Chtěla bych poděkovat těm, co se podíleli na překladu tohoto seriálu, konkrétně: lesator, Pokyses, Somerhalderova, Tarzánek, Windu996 a zuzana.mrak. Samozřejmě i vám fanouškům, co se na finále podíváte. Když už jsme to přeložili až do konce, budeme rádi, když to uvidí co nejvíce lidí. :-) Tento díl pro vás přeložili Clear, Tarzánek a zuzana.mrak. Uzavírá se nám také kapitola útoku na senátora Clydea Rittera a dozvíme se odpovědi na některé otázky. Příjemnou podívanou a u jiného seriálu na shledanou! :-)